Rośliny najładniejsze wizualnie, kolorowe,pnące do mieszkań ...

Rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Admin_(do2007r.)
---
Od: 19 maja 2005, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Rośliny najładniejsze wizualnie, kolorowe,pnące do mieszkań ...

Post »

Może zacznę temat w nowej sekcji ;-)
:wink:

Na pewno są takie o których nie wiemy, ponieważ rzadko są sprzedawane. Moze jakieś fotki , linki
Zachęcam do dzielenia się informacjami na ten temat - urządźmy sobie pięknie w domu , mieszkaniu - byle nie za drogo ..
---...== Admin ==...---
Prawdopodobnie Najlepsze Forum Ogrodnicze w Polsce.
http://www.FORUMOGRODNICZE.info" onclick="window.open(this.href);return false;
kiler
50p
50p
Od: 20 mar 2006, o 01:07

Post »

moze bardzo wiedza nie blysne ale coz :lol: ja polecam :draceny,jukki,bluszcze,paprocie,żylistki,sukulenty,fiołki,azalie,mimozę,monstere,rośliny pułapki,
to tak z grubsza z tych roslin co ja mam w domu,szczegolowych nazw nie znam ale wiem ze te rosliny nie sa drogie i nie sa zbyt wymagajace ale za to pieknie zdobia nasze mieszkanie,pokuj,czy biuro :lol: a wybor odmian i gatunkow nalezy do innych :lol: i w zaleznosci od tego co kto lubi mozna z tych roslin tworzyc takze kompozycje itd
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Admin_(do2007r.)
---
Kontakt:

Post »

To na pewno dobry początek. Dziękuję za sugestie.
---...== Admin ==...---
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

witam.

Post »

od paru lat próbuję zainteresować miłośników kwiatów uprawą passiflory..niestety w Polsce jest dostępna przeważnie tylko w swojej podstawowej odmianie (błękitna).Mnie udało się "zgromadzić"3 różne-kwitnące i 4 z nasion ale te jeszcze nie kwitły..może zakwitną w tym roku.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Jozef. Napisz coś więcej o tych pięknych kwiatach passiflory. Warunki uprawy, zimowanie, nawożenie, ... Żona szuka nasion tego pnącza, ale jak na razie z negatywnym skutkiem. :wink:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

osobiście nie polecałbym ci kupowania nasion..nigdy nie wiadomo co z nich wzejdzie o ile coś wzejdzie w ogóle..poza tym rośliny wyhodowane z nasion kwitną póżniej i mniej obficie.Jak poszukacie w kwieciarniach to na pewno znajdziecie już ukorzenione rośliny.Przeważnie są to te błękitne i te nie są drogie.Można też kupić na allegro..W tym roku postaram się porobić sadzonki z tych które mam..
vojtek9
50p
50p
Od: 31 sty 2006, o 11:21

Post »

rzeczywiscie passiflora jest roslina wyjatkowo dekoracyjna, co wiecej kilka gatunkow na pewno przezyloby polska zime. Mialem w ogrodzie jedna z niebieskich odmian passiflory, ktora co roku na wiosne odrastala z ukrytego w gruncie klacza, kwitnac bardzo ladnie i obficie bez zadnego nawozenia kazdego roku. swoja droga to masz wiele ladnych roslin w swoim ogrodzie i w ogole to bardzo ladnie wyglada, moje gratualcje i zyczenia aby plecy mniej bolaly. znam ten bol :wink:
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Witam
Ja polecam hipeastra, storczyki, fiolki afrykanskie, gloxinie, hoje,

Pozdrawiam petra
Awatar użytkownika
Admin_(do2007r.)
---
Kontakt:

Post »

Wojtku nie bądź takim pesymistą..
Pożyjemy...zobaczymy, czas zweryfikuje wszystko.

To co teraz wydaje się miłe i fajne u Nas, jest dopiero ziarenkiem tego co mi w głowie świta, a i środki jakieś się znajdą co nie jest bez znaczenia w budowaniu Projektu.

Zwróć uwagę Nasze Forum nie jest zwykłym Forum narzucającym cokolwiek.
Jest bardzo nietypowym "Projektem", który wdrażany jest etapami, w miarę moich możliwości.

Forumowicze tworzą tu wszystko i decydują = to jest taki "Open Project'
A najciekawsze jest przed nami gdyż istnieje szansa przeniesienia tej idei na "platformę produktów"
:idea:

Napisz czym Twoi Forumowicze się interesują "oprócz chabzi" jak to nazywasz OK ?
Stworzymy dla nich tu miejsce - niech przyjdą, nie wiem czy Ci się to tylko spodoba......coś czuję, że chyba nie za bardzo....
;:88
PS Informacje i myśl rozszerzę w Off-topic.
Jeśli jesteś zainteresowany zapraszam do dyskusji, link:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1218
:arrow:
---...== Admin ==...---
vojtek9
50p
50p
Od: 31 sty 2006, o 11:21

Post »

Juz odpowiedzialem "nie wprost" gdzie indziej na czesc spraw. Teraz w uzupelnieniu moge dodac, ze to czym sie nasi forumowicze interesuja to bardzo szeroka tematyka "kawiarnianych" tematow :lol: ale aby to zobaczyc trzeba sie u nas zarejestrowac, wtedy jest mozliwe aby sie dowiedziec jaka literature czytaja nasi forumowicze, jakiej muzyki sluchaja, jakie filmy ogladaja i jak wygladaja. Jezeli chodzi o rosliny to jedno z najlepszych i najprofesjonalniejszych forum na swiecie w tematyce kaktusy, jedyne forum w Polsce o tak profesjonalnym podejsciu do innych sukulentow, duzo informacji o raslinach tropikalnych, troche o pachyformach. Fajnie rozwijal sie watek roslin "owadozerow" ale po odejsciu paru forumowiczow na inne forum o tej tematyce sprawa siadla. Informacje jakie u nas mozna uzyskac nie sa praktycznie nigdzie dostepne jezeli chodzi o polska literature. W stwiedzeniu o wysokim poziomie wiedzy naszych forumowiczow nie ma przesady, wiem to od osob poslugujacych sie jezykiem polskim i siedzacych w temacie kaktusy. Nasze forum zawiera chyba najwieksza ilosc zdjec zaraz po forach o temacie fotografia
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

właśnie o takie fora chodzi, z których można się dowiedzieć więcej niż tylko suche encyklopedyczne fakty.
To forum też do tego zmierza prostą drogą. :)
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
Admin_(do2007r.)
---
Kontakt:

Post »

Tak nemo , czujesz idealnie...
Chciałbym, aby udało nam się rozwijając ten Projekt stworzyć miejsce właśnie tu na Forum, gdzie spotkasz albo gotowe pogrupowane tematycznie rozwiązania "codziennych , życiowych problemów" albo chętnych Ci pomóc, życzliwych Ludzi.

:idea: :arrow:
---...== Admin ==...---
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

u sąsiadki zakwitła passiflora..moje dopiero maja pączki ale lada moment będą kwitły....
Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Z tematu doniczkowych zrobiła się ogólnorozwojowa dyskusja.Czy mogę jednak wrócić do tematu i przypomnieć,że nadchodzi olbrzymymi krokami jesień a potem zaraz ziiiiiiiima,której chyba wszyscy zgromadzeni na tym forum nie lubimy.
Nie zaniedbując naszych upraw i hodowli rozglądajmy się na prawo i lewo a nuż znajdziemy coś, co rozświetli nam krótkie zimowe dni,pozwoli cieszyć oczy i nie jeden raz ukoi nasze dusze tęskniące do ogrodów tętniących życiem.
Myślę,że ja już ciut,ciut znalazlam,co o tym myślicie :?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale to jeszcze nie wszystko...mam nadzieję!
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

A ja polecam gorąco do mieszkania na parapet Rhipsalidopsis potocznie nazywany grudnik.
Przepieknię kwitnie właśnie w zimie i sprawia, że wiosna szybciej przychodzi.
Sprawdzone i działa. ;:2
Pozdrawiam cieplutko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”