Póki co ze spodka wsadziłem do ziemi 15 nasion. Te co były nie przykryte w zeszło 14 i dwa zgniły a te przysypane 0 póki co... nie chce ich rozkopywać... więc zaczekajmy na efekty...
15 na 29? kurcze prawie połowa ciekawe jak reszta.... czyli zajęło im to 3 dni na wacikach .... jak widzę po ile chodzą te adania na allegro to nie wiem czy nie kupić czegoś takiego szklarnia podgrzewana i nie zacząć tego sieć pod sprzedaż wiadomo pierwsze zyski po roku .... jedno obessum na alle... niezbyt urodziwe roczne poszło za 40 ponad zeta.... wystarczy sprzedać tak po 25/30 jedno i też się opłaca
No aż Cie ktoś życzliwy nie zgłosi podobno na obrót nasionami trzeba mieć papier a co dopiero legalnie sadzonkami...
Nasiona reszta .. hmm jestem dobrej myśli bo nie wyglądają by coś złego się działo.. Jedno jest pewne trzeba poczekać min jeszcze 7dni i dopiero można wyciągać wnioski..
to mnie zdziwiłeś ,jakbym wystawiał jedno po drugim to chyba nikt sie nie dopierdyka np wyprzedaję kolekcję,jutro w pracy spytam chłopaków jak to jest....
Przemo jestem dobrej myśli,czekam na nasiona szkoda że znów kupiłem mało ale aktualnie moje finanse są znikome Myślę że u mnie na niepowodzenie składa sie też fakt wahającej sie temperatury a to bardzo nie dobrze...
na masową skalę to trzeba mieć w domu pomieszczenie specjalne żeby było ciepło,naświetlenie i wilgotność. I Oczywiście kupców z Zagranicy którzy by brali hurtowo po 500szt.
Moim zdaniem to ta szklarenka to szajs duże Ci tam Adenium nie urośnie. 100 szt to tam nie zmieścisz na pewno. i w 90% jestem przekonany że by Ci padła ta szklarenka po pewnym okresie użytku. . .
Witajcie
Dajcie Czarnemu pomarzyć ;)
póki co u mnie na 50 wykiełkowalo 20 !!!
niektóre już oddzieliłam. może za wcześnie, nie wydaje mi się
rosną z dnia na dzień
a mają dopiero 3-4 dni
oto próbka ;)
Uploaded with ImageShack.us
jutro zrobię zdjecia co się jeszcze dzieje w inkubatorkach