Przed tygodniem kupiłam na allegrooo
szczepionkę mikoryzową dla storczyków w granulacie, pakowaną w pojemniczkach 0,5 litra. Cena nie była wygórowana, w granicach 15 złotych, co w porównaniu z tym, co widziałam w żelu czy w płynie jest ceną bardzo umiarkowaną. Mają pozytywne opinie Okręgowej Stacji Chemiczno-Rolniczej w Warszawie. Okres przydatności 3 lata.
I co zauważyłam, po dodaniu do podłoża: faktycznie, utrzymuje wilgoć w podłożu. Ponieważ mam kilka malutkich sadzoneczek (in vitro), również do nich dodałam mikoryzę. Zobaczymy, co będzie się działo dalej.
Obym nie zapomniała. Mikoryza w granulacie jest wystawiana na allegrooo przez firmę, która ją produkuje - Florada Sp. z o. o. 05-220 Zielonka, ul. Wyszyńskiego 11. tel/fax 022 771 87 29. Strona internetowa, na której są mikoryzowe szczepionki również do innych rodzajów roślin
http://www.mikoryza.eu i dodatkowo e-mail
info@mikoryza.eu Wszystkie dane spisałam z etykiety.
Jeżeli ktoś będzie zamawiał przez allegrooo od razu mówię, że czas oczekiwania na przesyłkę jest długi (do 2 tygodni), brak kontaktu mailowego, ale przesyłka dociera do adresata. Podejrzewam, że mają duże zapotrzebowanie na swoje inne oferty, dlatego ten czas się wydłuża.