Każdy tak lubi, ale realia korygują mocno to założenie.
Niestety nie zawsze mamy wpływ na to co znajduje się w środku kapersa, czy w pojemniku.
W przypadku tego drugiego często ludzie sami są sobie winni, nie odkładając tego co oglądali w miejsce z którego wzięli.
Klio , tego liliowca kupiłem jako miniaturka NN. Kwitł , pęd z był niski , mniej niż 30 cm. W tym roku wypuścił 60 cm. Tylko kwiat pozostał miniaturowy. W tym roku kupiłem tylko dwa w opakowaniu z ,Juniora'', nawet kolory nie zgadzały się.
Jakie może być zdziwienie ,kiedy zakwita coś ładniejszego jak było. Miałam go sprzedać na Allegro w tamtym roku, ale cały czas się wahałam i go zostawiłam. On w tym roku wysilił się na całego , był śliczny, teraz zostanie już ze mną.
Pozdrawiam
Grazyna
Z tym to będzie trochę problem, bo gdzieś schowałam sobie moje notatki (oczywiście tak, aby mi nie zginęły) i od pewnego czasu nieustannie ich szukam. Jeżeli dobrze pamiętam to:
1. Piano Man
2. Macho Macho Man
3. Siewka od Ismeny
4. Martyna brata Franczaka
5.Beyond New Millenium Jasińńskiego
Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłam.
Witam
Jak dostać wykaz nadwyżek od emila , na email nie odpowiada, w temacie sprzeda - wymienie nie mogę pisać bo jeszcze zielona swieżynka jestem
Pozdrawiam
Koniec września , a u mnie kwitnie liliowiec i wcale nie jest to Stella d'Oro , tylko ............................X- Factor , może jest trochę słabo wybarwiony ale to jego pierwszy kwiat ( no i nie ukrywajmy późno jak na liliowca ) i jest taki falbaniasty