KOREKTY w układzie Forum [zakończone]

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

KOREKTY w układzie Forum [zakończone]

Post »

Szanowni Państwo
Najważniejsze zmiany w układzie na forum zostały praktycznie zakończone. Pozostała "kosmetyka".
Chcę podziękować za wszelkie Państwa uwagi, PW, maile, które pomogły osiągnąć ten układ, który mamy obecnie.

Zmiany w układzie sekcji zostały podyktowane narastającym i bolącym wielu z Nas problemem separacji treści merytorycznych od "prezentacyjnych + na luzie".
Duża część Użytkowników Forum jednocześnie korzysta zarówno z jednych jak i drugich (i bardzo dobrze :D ).
Moderowanie i usuwanie np. z wątków "Mój Piękny Ogród..." treści "luźnych", życzeń i uniesień radości :D części z Państwa odpowiadało a części bardzo przeszkadzało i powodowało irytację oraz złość na pracę Moderatorów, co przy nakładzie ich pracy przestało mieć sens...
Stąd idea aby zostawić Państwu pełną swobodę w prowadzeniu swoich autorskich wątków i treści tam występujących.

Dlatego właśnie sekcje z prezentacjami znalazły się w dziale społecznościowym (zgrupowane według swobody Użytkownika, także dla jego łatwiejszej orientacji) Społeczność Forum. Zasoby Wiedzy Użytecznej. Zdjęcia.
W tym dziale postanowiliśmy dać możliwie dużą swobodę Użytkownikom Forum, z minimalną ingerencją Moderatorów w treści.

Aby przenosząc sekcję "Mój piękny ogród..." troszkę niżej, nie odczuć zmniejszenia jej znaczenia, umieszczamy ją na pierwszym miejscu od góry w sekcji społecznościowej oraz oznaczamy wszystkie wątki prezentacyjne żółtą ikoną wizytówki. Obrazek

Prosimy w pozostałych sekcjach merytorycznych zachować czystość wątków i trzymanie się treści tematu. Pozwoli to zachować bardzo wysoką pozycję Naszego Forum w internecie, jaką przez wiele lat wypracowaliśmy z Państwem wspólnie :idea:

Wprowadzamy od dziś jeszcze jeden ukłon w Państwa kierunku:
Od dzisiaj zezwalamy na umieszczanie w postach, linków do zewnętrznych miejsc w internecie, gdzie występuje pożyteczna treść uzupełniająca temat rozmowy/wątku , filmów, YouTube, stron ogrodowych, nawet for ogrodniczych (jedynym warunkiem jest aby na danym forum nie było zabronionego linkowania do Naszego Forum) i by nie był to link do strony komercyjnej nie uzupełniającej treści wątku a jedynie w celu zaprezentowania swojej/cudzej firmy (nie taki ma być cel tego udogodnienia, więc nadal jest to zabronione).
W regulaminie Forum odpowiedni wpis zostanie w najbliższym tygodniu uzupełniony.

Sekcje oznaczone ikoną Obrazek wskazują na "posiadanie podsekcji" umożliwiającej prezentację swoich roślin :idea:

Trwają jeszcze dyskusje na temat: jak zaznaczyć wątki bardzo merytoryczne, w sekcjach prezentacyjnych, np w Mój Piękny Ogród.
Postaramy się aby były one w jakiś sposób oddzielone od "swobodnych dyskusji" w sekcji "prezentacyjnej". Oznaczenie lub ich wydzielenie jest celowe.

Z wyrazami szacunku
Admin
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Re: KOREKTY w układzie Forum [zakończone]

Post »

Zachęcam do zapoznania się z obecnym składem Moderatorów i podziałem sekcji względem opieki każdego z Moderatorów :idea:

:arrow: Moderatorzy

(pierwszy post w wątku )

:idea:
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Re: KOREKTY w układzie Forum [zakończone]

Post »

Szanowni Państwo
Informuję iż utworzyliśmy nową sekcję:

:arrow: Personalne wątki i życzenia, różne sprawy do...

Pozwoli to odseparować wątki personalne (nowa sekcja) od wątków na tematy oderwane od "osobistych spraw, spotkań", sekcja dotychczasowa:
:arrow: OFF-Topic

Prosimy o przyjęcie tego układu bez stresu i z "otwartym sercem" i umysłem
Dziękuję

Tu znajduje się szerszy opis nowej, personalnej sekcji :
;:167
:idea:
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Zablokowany

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”